Tietoa minusta

Kuka olen?

-Olen Eveliina, neljän ihanan kääpiövillakoiran omistaja. Opiskelen Ylä-Savon ammattiopistossa eläintenhoitaja, trimmaajaksi. Teen trimmaukset kotonani Tuusulassa joustavasti ajanvarauksella. 

Elämääni on aina kuulunut eläimet. Lapsuudessa meillä oli ihana labradorinnoutaja ja lähipiiriini kuului erikokoisia ja rotuisia kuonokkaita. Hevosten parissa olen myös viettänyt useamman vuoden. 

Voisin siis sanoa, että lemmikit ja niiden hyvinvointi on suurin intohimoni! Teen työni aina lemmikin ehdoilla ja omistajan toiveita kuunnellen. Tärkeintä minulle on, että käynti sekä lopputulos on kaikille mieluisa. 


Mistä kaikki alkoi?

-Lapsena haaveammattini oli kampaaja. Se haave ei koskaan toteutunut, paitsi omien hiusten leikkaamisen merkeissä. Haaveilin myös aina, että omistaisin joskus koiran. Se koira tulisi olemaan labradorinnoutaja, ei varmaan vaikea arvata miksi. Ja jos joku oli varmaa, niin se ettei minulle ikinä tule ainakaan villakoiraa. Syytä tälle ajatukselle en osaa vielä tänäkään päivänä kertoa.

Kuten sanonta kuuluu: ikinä ei saa sanoa, että ei ikinä. Tämän sain todeta myös itse, sillä vuonna 2015 tutustuin koirieni kasvattajaan ja nämä ihanat, pienet kiharapäät veivät sydämeni mennessään. Samaisena keväänä luokseni muuttikin jo ensimmäiset neljä tassua, muutaman kuukauden kuluttua tassuja olikin jo kahdeksan. 

No, kaksi lapsuuden haavetta toivat minut osaltaan tähän pisteeseen. Ostin melkein heti oman trimmerin koirien tultua minulle, ja päätin alkaa itse parturoimaan niitä. Vuosien kuluessa tassut ovat lisääntyneet ja olen saanut harjoitella koira kampaanaja olemista oikein urakalla.

Syksyllä 2019 mietin, jos alkaisinkin trimmaamaan myös muiden koiria. Ajatus jäi silloin kuitenkin hautumaan. Ajoittain se on nostanut päätään, ja hyvä niin - sillä olen päässyt näitä haaveita toteuttamaan. Ensiaskeleet trimmaajan uralla on siis otettu!